ZIRABANDEN KOULUTUSLEIRI 2007

Kevään koulutusleiri pidettiin 28.-29.4.2007 Nivalassa Pyssymäellä.

Lauantai oli maastopäivä, jolloin Sami Isopahkala syvensi jälkikoirien ohjaajien tietämystä FH-jäljestä sekä teoriassa että käytännössä Nivalan laajoilla pelloilla. Hakukoirat ohjaajineen viettivät lauantaipäivän metsässä hakuharjoitusten merkeissä. Päivä oli ollut erittäin onnistunut kaikkien osallistujien mielestä ja illanvietossa olikin todella mukavaa katsella erittäin tyytyväisiä leiriläisiä.

Sunnuntaina ylituomari Markku Piippo selosti aluksi vuoden 2007 tuomarikurssin antia palveluskoirakokeisiin tälle koekaudelle tulleiden muutosten osalta. Tottiskentällä Kaisa Salovuori perehdytti uudet ja myös kokeneemmat zirabandenlaiset vietikkään tottelevaisuuden rakentamiseen ja neuvoi koiran leikittämistä ja todellista motivointia teoriassa ja käytännössä (suurkiitos Kaisa loistavasta luennosta!!). Tottelevaisuuskoulutus toteutettiin klinikkamuotoisesti jokaisen koirakon "kipupisteisiin" pureutuen ja yhteistyö oli voimaa tässäkin; porukasta löytyi tietotaitoa ja ohjeita ongelmaan kuin ongelmaan.


Kaisa ja Heta FH-jälkiharjoituksissa.
Wandan jäljestämistä... Esineeltä voi tulla palkkaakin!Mia & Wanda ja Johanna FH-jälkipuuhissa Sami Isopahkalan opastuksella.
Johanna & Pessi jäljestämässä.Amma & Kamu hakumetsässä.

Kaisa luennoi vietikkään tottelevaisuuden rakentamisesta ja opasti koiran leikittämiseen ja todelliseen motivointiin sekä teoriassa että käytännössä.
Kuvat Johanna Jäväjä ja Kaisa Salovuori, Amman ja Kamun kuva Heli Parkkinen.