ZIRABANDEN KOULUTUSLEIRI 2008


Perinteinen Zirabanden koulutusleiri Nivalassa Pyssymäellä vietettiin 1.-4.5.2008. Suurin osa leiriläisistä tosin saapui paikalle jo vappuaattona 30.4., jolloin leiritunnelmaan virittäytyminen leirinuotion loimussa pääsikin nopeasti hyvään vauhtiin.

Torstaina ohjelmassa oli Kaisa Salovuoren ammattitaidolla toteuttama "Leikkikoulu" erityisesti D- ja E-pentueiden omistajille suunnattuna, mutta keräsi kyllä kaikkien leiriläisten jakamattoman huomion! Suuret kiitokset Kaisalle jälleen!!
Ensimmäisen kierroksen jälkeen jakaannuttiin; pienemmät jatkoivat leikkimisharjoituksia Kaisan johdolla samaan aikaan kun kisaavat koirat hioivat koeliikkeitä toisella puolella kenttää.
Ruokailun jälkeen SPL-maalimies Riku Teppo Raahesta aloitti testaamaan D- ja E-pentujen viettialueita, joista nämä juuri toisella vuodella olevat D:t osoittautuivat erittäin tasaiseksi ja jo nyt yllättävän vahvaksi poppooksi. Tuolloin vielä 7 kk ikäiset E:t testattiin myös ja jokainen sai Rikulta arvion koiransa tämänhetkisestä tilanteesta ja ohjeistusta eteenpäin.
Pentutestausten jälkeen myös isommilla koirilla oli mahdollisuus kokeilla puruja Rikun kanssa ja tätä mahdollisuutta myös käytettiin! Päivän päätteeksi areenalle astuivat Noppa ja poikansa Pasi, jotka myös saivat onnistuneet treenit Rikun toimesta. "Jäniskevennyksenä" loppuun treenattiin vielä Markun musta pystykorvainen Börde-sakemanni.

Perjantai oli maastopäivä, jolloin jälkikoirat ohjaajineen lähtivät Nivalan "aakeille laakeille" pelloille Sami Isopahkalan opastuksessa ja hakukoirat sukelsivat hakumetsään Amman koordinoimina. Vaiherikkaan päivän jälkeen lähdettiin illalla vielä Kaisan ja Pasin kanssa tekemään äiti-poika-jäljet Nopalle ja Pasille, ja pääsipä Mandikin pikku minipyrähdykselle pellolle ilmaisemaan kolme esinettä... :-) No, ehkä tosiaan väsy jo painoi jäljentekijää ja jäljestä oikeesti tuli enemmän esineilmaisuharjoitus, mut Mandi oli tyytyväinen!!

Lauantaina pienten hakukoirien ohjaajat "pääsivät" töihin hakukokeeseen ja jälkikoirat jatkoivat helteisiä (kirjaimellisesti!) jälkipuuhia Samin hoivissa pellolla. Illalla pyörähti käyntiin yleisön pyynnöstä Markun leikkikoulu eli viriteltiin pentujen saalisviettiä huippuunsa leikin pyörteissä. Illalla leirillä vieraili myös koirahieroja Heli Kangas käsittelemässä koiria.

Sunnuntaina treenattiin "klinikkamuotoisesti" mitä kukakin koiralleen tarvitsi; piilonkiertoa, esineruutua, tottista ja myös Markun leikkikoulu jatkui. De Roberto järjesti vielä viime hetkillä käytännön kurssituksen aiheesta "Mitä teen kun koirani syö esineruutuhanskan"... Loppu hyvin, kaikki hyvin, ja hanskakin saatiin ongelmitta ulos koirasta (tosin Mia ei sitä enää takaisin halunnut!?!?)... Ruokailun ja yhteissiivouksen jälkeen vielä kahviteltiin, palkittiin viime kauden palkittavat zirabandenlaiset, purettiin leirin tapahtumia ja suunniteltiin tulevaa. Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin jäljellä olikin enää haikeat jäähyväiset.

Edellä leirin kulku kuvattuna varsin "suurin linjoin". Tästä erittäin tapahtumarikkaasta ja ratkiriemukkaasta leiristä jäi todellakin kasapäin mahtavia muistoja, ja vaikka leiritulilla vierähtikin ilta toisensa jälkeen enemmän tai vähemmän pikkutunneille asti niin so what; nukkua ehtii "siviilissäkin", hyviä juttuja ei todellakaan voinut missata!! Vielä kerran SUURET KIITOKSET kaikille leiriläisille; te kaikki yhdessä teitte tästä ikimuistoisen!! Kiitokset takuuluotettaville ja erittäin asiantunteville kouluttajillemme Sami Isopahkalalle, Kaisa Salovuorelle ja hakukoordinaattorillemme Anne-Mari Vuolteenaholle sekä tietenkin maalimiehellemme Riku Tepolle!! Näin mukavan leirin jälkeen on todellakin ilo suunnitella seuraavaa Zirabanden-tapahtumaa!!

Torstai

Perjantai

Lauantai

Sunnuntai
Leirikuvia löytyy täältä (kuvat Kaisa Salovuori):


Leirikertomus Kaisa Salovuori 
Leirikertomus Johanna Jäväjä