Zirabanden kennel sijaitsee Haapavedellä, Pohjois-Pohjanmaalla Oulun Eteläisessä. Kasvatamme rottweilereita pyrkien erityisesti vaalimaan rodun käyttöominaisuuksia. Sen lisäksi, että käytämme jalostukseen vain uroksia joiden ominaisuuksista olemme itse senhetkisen tiedon valossa täysin vakuuttuneita, ovat myös narttujemme ominaisuudet testattu asianmukaisten testien lisäksi tavoitteellisessa monipuolisessa koulutuksessa. Suoritamme kritiikkiä ja karsintaa myös käytössämme olevien narttujen suhteen; jos tiedossamme on seikka jolta osin oma tai sijoitusnarttumme ei täytä jalostuskoiralle asettamiamme vaatimuksia, jätämme sen empimättä käyttämättä. Mielestämme pelkkä "määrän lisääminen" ei palvele ketään vaan jokaisen kasvattamamme yhdistelmän on oltava sellainen josta itsekin olisimme halukkaita pennun hankkimaan. Tärkeää on myös realistinen ja rehellinen jälkeläisseuranta, sen perusteella nähdään toimivat ja edelleen kehitettävät kuin myös mahdollisesti hylättävät kasvatuslinjat. Käytämme jokaiseen pentueeseen paljon aikaa yhdistelmän suunnittelusta lähtien. Ensimmäinen Zirabanden-pentue syntyi lokakuussa 1999. Kennelnimemme tulee ensimmäisten pentueittemme emän Ziran mukaan, johon voit tutustua sen omilla sivuilla "Muistoissa". Nykyiset jalostusnarttumme ovat täysin saksalaisista linjoista.

Koirien kasvattamisen, kouluttamisen ja niiden kanssa kisaamisen lisäksi toimimme aktiivisesti Pohjanmaan PK-Klubi ry:n hallituksessa ja järjestämme BH-, haku-, jälki-, suojelu- ja erikoisjälkikokeita sekä pelastuskoirakokeita. Aktiivisina palveluskoiraharrastajina meille tärkeitä ovat koiran terveys sekä sen luonne- ja käyttöominaisuudet, joissa siis on myös kasvatustyömme ensisijainen painopiste. Mielestämme rottweilerin tulee olla psyykkisesti ja fyysisesti vahva, voimakasviettinen, itsevarma ja avoin koira, jolla on kapasiteettia toimia käyttökoirana eri palveluskoiralajien lisäksi myös todellisissa työtehtävissä. Rottweilerissa ei koskaan saa esiintyä salakavaluutta eikä arkuutta! Rodunomaiset käyttöominaisuudet omaava rottweiler tarvitsee asianmukaisen koulutuksen ja riittävästi aktiviteetteja, joita se saa esimerkiksi, taipumustensa ja rajoitustensa puitteissa, eri PK-lajien harrastamisen muodossa. Tällöin energinenkin rottweiler on myös mitä ihanin perheenjäsen. Haluamme myös huomioida Zirabanden-koirien ohjaajien aktiivisuuden: Jos kasvattimme ohjauksessasi saavuttaa käyttövalion arvon, annamme sinulle uuden Zirabanden-pennun valiosi rinnalle kasvamaan.

Pennut kasvavat perheen keskellä ja niiden hoitoon panostetaan huolella pyrkien antamaan niille mahdollisimman tasapainoinen, virikkeikäs ja hyvä alku. Huomioiden yksilöllisesti jokaisen pennun ominaisuudet, temperamentin, tarpeet ja mahdollisuudet pyrimme löytämään jokaiselle pennulle juuri sen oikean kodin. Tästä syystä meille on tärkeää tavata pennunostaja ennenkuin joku tietty pentu ostajaehdokkaalle varataan! Tämä on ilman muuta myös tulevan zirabandenlaisen etu: hänellä on tilaisuus tutustua kasvattajaan, pentujen kasvuolosuhteisiin ja ennenkaikkea myös tulevan pentunsa emään, joka on pienen koiran tärkein "roolimalli" sen ensimmäisten elinviikkojen aikana! Pentu luovutetaan luonnollisesti rekisteröitynä, sirutettuna ja madotettuna. Pentu saa meiltä lähtiessään suullisten ja kirjallisten ohjeiden lisäksi kasvattajan jatkuvan online-tuen. Olemme kasvattiemme omistajien tavoitettavissa ja apuna kaikissa koiraan liittyvissä asioissa. Kasvattimme ovat aina tervetulleita treeniryhmämme koulutuksiin ja etusijalla varattaessa paikkoja järjestämiimme koiratapahtumiin. Järjestämme kasvateillemme myös säännöllisesti pentutapaamisia ja koulutusleirejä joiden tavoitteena on antaa eväitä niin eri lajeissa jo kilpaileville kuin myös uraansa aloitteleville koirakoille. Lisäksi osallistumme yhdessä erilaisiin tapahtumiin, kisoihin ja koulutuksiin ja kuulemme muutenkin mieluusti kuulumisia kaikilta "zirabandenlaisilta" joten olkaahan aktiivisesti yhteyksissä asiasta ja asian vierestä! :)

Tervetuloa tutustumaan Zirabanden rottweilereihin!!