FIN KVA
BH MH IPO3 HK1 FH1

Boxlee Freaky

HD A, KN 0/0, silmät terveet

om. ja ohj. Riikka Railo
Skidin omistaja Riikka Railo kertoo Skidistä seuraavaa: 

Olin etsimässä itselleni varteenotettavaa harrastuskoiraa; päälajina haaveissa oli suojelu.

Skidin näin ensimmäisen kerran kolmeviikkoisena ja seuraavalla kerralla käydessäni olin jo myyty. Vierailin tai lähemminkin asuin pentulaatikolla kolmen päivän välein luovutusikään asti. Tunne siitä että tämä on ”se minun koirani” vahvistui koko ajan.

Päivääkään en ole katunut valintaani. Skidi on täyttänyt toiveeni niin ominaisuuksien kuin persoonansakin puolesta. Sen kanssa on tullut tehtyä tottista ihan pikku pennusta asti sekä henkilöhakua, esineruutua ja raunioihinkin olemme tutustuneet. Purut tulivat ohjelmaan 10 –kuisena säännöllisen epäsäännöllisesti aina kesään 2010 asti, jonka jälkeen treenaaminen on ollut aktiivisempaa.  Ja suojelusta muodostui Skidin päälaji, kuten olin toivonutkin.

Skidi on ollut kauttaaltaan mahtava treenattava. Se on energinen, tekee mielellään ja oppii nopeasti. Sillä on miellyttämisen halua sekä työmotivaatiota. Sen yhteistyöhalua voisi kuvailla sammumattomaksi. Mielestäni koira omaa lahjoja lajiin kuin lajiin, asia mikä ei ole rottweilerilla itsestäänselvyys. Purutyöskentelyssä sillä on luontainen otekäyttäytyminen ja se pyrkii aina täyteen, rauhalliseen otteeseen. Kotioloissa Skidi on iloinen ja ystävällinen ”äitin pikku perskärpänen”. Se on kaikkien pieni sylikoira isoissa raameissa.

Tänä vuonna meidän tavoitteet ylittyivät vauhdilla ja teimme kaikki luokat.  Ensi vuodelle täytynee laatia uudet suunnitelmat.  Mikäli terveyttä ja ikää meille suodaan, tavoitteena on kilpailla suojelussa niin pitkälle kuin meidän molempien rahkeet riittävät, se mitä se on jää nähtäväksi.